Borsaya Giriş İşlemleri Nelerdir?

Tarih: 4 Mayıs 2015   Kategori: Borsa Makaleleri    Yazar:   

Borsaya Giriş İşlemleri Nelerdir?Borsa yatırımcısı olmak geçmişe göre artık daha hızlı ve kolay hale getirildi. Küçük yatırımcıların eksik olmadığı ve hisse senetlerindeki ağırlığın yabancılara ait olduğu bir borsaya sahibiz. Ülkemizde faaliyet içerisinde olan 80’den fazla aracı kuruma sahibiz. Aracı kurumlar kendi aralarında çeşitli komisyon oranları belirlemişlerdir ve bunları mutlaka kıyaslamanız gerekir. Bazıları örneğin 20.000 TL gibi minimum yatırım miktarını kabul etmektedir. Fakat bunun karşılığında müşterilerine çeşitli derinlik lisans, yazılım, düşük komisyon gibi avantajlardan yararlandırmaktadır. Diğer taraftan, küçük yatırımcı iseniz üzülmeyin sizi kabul edecek çok sayıda banka yer almaktadır.

Genel Standart Prosedürler

Aracı kurumlardan bazıları deneme hesabı oluşturmanıza izin verebilir ve bunları mutlaka araştırın. Aracı kurumlar tek tek araştırdınız, aralarında kıyaslama yaptınız ve hangisinde hesap açmanız gerektiğine karar verdiniz. İlgili şubeye gidiyorsunuz ya da şehrinizde yoksa evrakları internetten indirip, doldurup, kargo ile gönderiyorsunuz. Paranızı, aracı kurumun anlaşmalı olduğu bankaya gönderiyorsunuz. Bu arada formu gönderdiğinizde hesabınızın açılması biraz zaman alabilir ve kurum bu süreç içerisinde sizleri bilgilendirecektir. Aynı zamanda borsa nasıl oynanır öğrenmeden de işlemlere başlamamalısınız.

Para yatırma işlemi bu aşamadan sonra başlar. Sonrasında ilgili yazılım, uygulama varsa onları indirirsiniz. Kendinize şifre tanımlasınız. Derin lisansı alma süreci bu aşamada gerçekleşir. Paranız yatırım hesabında ya da takas olarak göründüğü sürece ve herhangi kota sorunu yoksa işlem saatleri içerisinde istediğiniz gibi talimat verebilirsiniz.

İşlemleri En Hızlı iletmenin Yolu

İnternet bankacılığı gibi menülere her girişinizde SMS ve diğer şifreleri tek tek kullanmanız gerekir. Ayrıca 3 dakika kadar işlem yapmazsanız sizleri sistem dışı edeceklerini ekleyelim. Diğer taraftan, aracı kurum seçim aşamasında mutlaka özel yazılım ya da Java tabanlı uygulamanın sunulduğundan emin olmalısınız. Hatta bu uygulamanın özelliklerini sorun ve analiz bakımından ne derece sizlere yardımcı olduğunu bulun. Borsa nasıl öğrenilir hakkında bilgiler için tıklayın.

Aklınıza takılan çok sayıda soru işareti varsa mutlaka cevaplarını da almalısınız. Bu uygulamalara bir defa giriş yaparsınız ve birkaç saat ya da sizi en az o günkü işlem saatleri içinde sistem içinde tutacak şekilde yardımcı olacaktır. Programa alarm kurarsınız, uyarı geldiği zaman takibi yapar ve emri iletir hemen portföyünüze hisseyi eklersiniz. Programı alt satıra indirip, bilgisayar başında yine diğer işlemleri yerine getirebilirsiniz.

Gelişmiş Analiz Yöntemleri

Ücretsiz olarak sunulan Java uygulamalarına derinlik lisansı tanımlaması yaptıktan sonra takas, bilanço, kademe analizi gibi pek çok bilgiyi alabiliyorsunuz. Yalnız uyarmamız gerekli Java uygulamaları tam randıman alamamanızı sağlayabilir. Örneğin, bazı menüler kendiliğinden tazelenmez.

Kastettiğimiz son fiyat, alış, satış kademeleri değil ve orada bu türde problem çıkmaz. Söz konusu olan kademe analizi, grafik penceresi gibi alanlarda veriler direk sunucunda alındığı ya da bilgisayarınıza kayıt edilmediği için maalesef donmalar olabilir, menüyü yeniden açıp kapatmanız gerekebilir. Bu şekilde sorunu olmayan kurumları bularak adım atılmasını öneririz.

Yorum Yaparak Katkıda Bulunun

Bir Cevap Yazın

Borsa Nish
İnternetten 5/24 dünya borsalarında yatırım yapın.