Borsada Yatırım Yapmak Ne Kadar Güvenli?

Tarih: 2 Ekim 2014   Kategori: Borsa Makaleleri    Yazar:   

Borsada Yatırım Yapmak Ne Kadar Güvenli?Amatör ve kendi kararlarından daha fazla çevresindeki kendisi gibi yatırımcı olan kişilerin görüşlerini önemseyen kişiler için oldukça güvensiz bir ortam olabilir. Şöyle ki 1 liradan 6 liraya ulaşmış bir senet düşünün. 5 lira civarında bu kişi satın alıp hissenin daha da çıkacağını düşünüyor olabilir. Fakat 1 liradan toplayan, belki bu fiyatlarda kar satışları yapmayı düşünüyor olabilir.

Fiyatlar taban, taban gerilemeye başlayınca satmayıp(!) nasıl olsa buradan geri döner, gibi düşünceler içerisinde olan kişilerin sıkıntıları malumdur. Bu sebeple her zaman en iyi seviyelere yakın bölgelerden alım yapmalısınız. Her zaman gelir elde edilmek için borsaya girilmez. Para kazanmayı da kaybetmeyi de göze alırken, işlem yapmadan önce hedef fiyat, destek kırılınca satış, yada dirence doğru bir miktar yumurtaları elden çıkartmak gibi fikirleriniz mutlaka önceden oluşması gerekli.

Yatırımcı Olmadan Önce Risk Formunu Okuyun

Fiyatların; enflasyon, finansal, yönetim, iş, faiz, ekonomik diğer veriler, şirket içi yada ülkesel bazda olumlu yada olumsuz gelişmelerden etkilenebileceği unutulmaması gerekir. Kırılganlıklar, ani yükseliş yada düşüşler her zaman olabilir ve bazı tuzaklar ile fiyatların yukarı gidebileceği imajı verilerek, sert düşüşler de görülebilir. Yatırımcı olmadan önce aracı kurum yada bankanız tarafından sizlere imzalamanız için verilen formdaki tüm bilgileri dikkatlice incelemeniz gerekir. Şirketlerin iflası, bazı faaliyet alanlarındaki kapanmalar yada yeni yatırım stratejileri, şirket içi dinamikler, şirketin dahil olduğu yargı süreçleri gibi çok sayıda bilgileri takip etmeniz durumunda sizler için daha güvenli olabilir.

Güvenli Yatırım Arıyorsanız Buraya Dikkat!

Geçmişte yaptığınız hatalar yüzünden, önemli rakamları borsada kaybetmiş olabilirsiniz ve bunlardan ders çıkartmak, yeni bir strateji belirlemek sizler için daha güvenli hale getirebilir. Sizin gibi yatırımcıların değil, ekonomistlerin ne dediklerini önemsemelisiniz. Bu hisse asla düşmez gibi yaklaşımlar yerine kar satışları nereden başlayabilir, olursa nereye kadar düşebilir gibi yorumlar ile sonraki hamlenizi gerçekleştirmek için fırsatları beklemek daha güvenli yatırım yapmanızı sağlayabilir.

Eğitim ile Riskleri Azaltın

Lütfen yatırımcılar artık, borsada işlem yapmaya başlamadan önce ileri teknik analizi bilecek kadar kendilerini birkaç gömlek öteye taşısınlar. Bunu asla küçük görmek için yazmıyoruz, fakat büyük zararlar eden kişileri gördükçe, bu uyarılarımızın gerekli olduğunu biliyoruz. Risklerin sınırlandırılması, karlı bölgelerde ufak satışlar ile fiyatları takip etmek, öngörülerinizi her seferinde güncellemek, hafif fiyat çekilmelerinde panik yapmamak ve düzeltme hareketinden sonra belki yukarıya doğru yön bulacağını düşünmek önemlidir.

Güvenli yatırım yapmak istiyorsanız, sizlere önerimiz 50’den fazla fiyat hareketlerinin dalga yapılarının hemen hemen aynı kaldığı formasyonları öğrenin (omuz-baş-omuz, flama, bayrak). Elliot dalga prensipleri, ücretli analiz seminerleri, borsa eğitim dergileri, materyaller, verim aldığınız analiz programları ile kazanç beklentinizi de kayıp düşüncenizi de belirleyerek işlemler yapın.

Yorum Yaparak Katkıda Bulunun

Bir Cevap Yazın

Borsa Nish
İnternetten 5/24 dünya borsalarında yatırım yapın.