Borsa Öğrenmek İstiyorum

Tarih: 3 Mart 2015   Kategori: Borsa Makaleleri    Yazar:   

Borsa Öğrenmek İstiyorumBorsa öğrenmek istiyorum ve ne nereden başlamam gerektiğini tam olarak bilemiyorum diyen okurlarımız için belli başlıklar halinde teknik analizin önemli hususlarını açıklamak istiyoruz. Aşağıdaki çoğu konunun Türkçe olarak eser halinde satışı yapılmakta olup geniş çapta bilgiye sahip olmak isteyenlere özellikle öneriyoruz.

Fibonaccinin Gücü

Fibonacci fann, fibonacci expansion ve fibonacci düzeltme seviyeleri en popülerleri olup fibonacci zaman analizi genelde Elliot prensipleri ile daha fazla örtüşmektedir. Zirve ve dip noktaları belli ise fann grafiğini eklersiniz ve özellikle %61.8, %50 gibi noktalara dikkat edin. Biraz garantici olmanın yolu çizgiye gelince işlemi başlatmak yerine satış ya da alış sinyali üreten ek göstergeleri takip etmektir. Borsa ne zaman dalgalnır, bu dalgalanmalardan nasıl kar edilir gibi sorulara işte bu fibonacci analizleri yanıt verebilir.

Expansion zirve, dip ve düzeltme bölgelerine çizilerek kullanılır ve ara göstergeler yerine %61.8, %161.8 ve %261.8 gibi daha az yanılma payına sahip olan çizgileri kullanın. Asla tek başına kullanılmayacak bir analiz yöntemi olup fibonacci düzeltme seviyelerinde de olduğu gibi ek indikatörler, hareketli ortalamalar… kullanılarak analizin boyutu genişletilir. Düzeltme seviyelerinde %61.8 altın oran olup %78.6 ve %88.6 gibi oranlardan geri dönüşler adeta noktasal olarak gerçekleştiği de açıktır.

Gann Fan ve Grid Analizi

Türkçe olarak Elliot prensipleri ile birlikte açıklanan bir kitap gördüğümüzü ve ilginizi çekebileceğinizi düşünüyoruz. Gann fan analizi fibonacci gibi oransal değil açılar üzerinden çizgileri oluşturur ve geçmiş birkaç grafikte inceleme yaptığınızda “ben bunu daha önce neden fark etmedim” diyebilirsiniz.

45 derece düzeltme aşamalarında daha çok ön planda olup bu derecenin altında ve üstünde 4’er tane ek çizgi bulunmaktadır. Genelde sert bir düşüş olduğunda 7.5 derece gibi küçük bir açıdan geri dönüşler milimetrik gerçekleşmektedir. Diğer açıları da göz ardı etmeyin ve tepkiler oluşmaya başladıysa indikatörleri tam da bu aşamada inceleyin.

Elliot Dalga Prensipleri

1940’lardan itibaren popülaritesi artan ve ülkemizde birkaç tane yazılı eser üzerinden öğrenebileceğiniz dalga prensiplerinin birkaç kalıp üzerinden anlatıldığını ve kurallar ile diğer prensiplerden ayırıcı özelliklerini kısa sürede bulabileceğiniz yöntemler sarmalıdır. Öğrenmesi biraz zaman alır fakat özel yazılımlar işinizi kolaylaştırabilir. Motive Wave ve Elwave gibi 2 önemli program ismini burada paylaşabiliriz. Asla %100 doğruluk payı yoktur ve iplerin tümünü yazılımlara bırakmamalısınız. Eleme yapmak ve alternatif senaryoları üretmek size kalıyor.

Kanal Analizi

Hisse piyasasındaki en kolay uygulanabilen arkadaşınız kanal analizidir. 2 yükselen ya da düşen dip veya zirve bulun ve 3.cü çizgiye fiyatların gelmesini bekleyin. Hisse 3.cü çizgiyi isterse kırabilir fakat bu gerçekleşmezse ya da çizgiyi kırıp geri dönerse belki yeni bir işlem başlatmak için fırsat da ayağınıza gelmiş olabilir.

Simülasyon Yazılımları

Borsadaki verileri özellikle Metastock formatında dışarı aktararak Elwave ya da benzeri programlarda simülasyon olarak kullanabilirsiniz. Matriks yazılımına ait kendi içinde böyle bir özellik olduğunu ve 15 gün deneme sürümünün mevcut olduğunu ekleyelim. Sonuç olarak borsadaki başarının önemli bir parçasını anlatan bazı özellikleri sizlerle paylaştık ve kendinize biraz zaman tanımanızı öneriyoruz. Fibonacci, gann, elliot gibi analizlere zaman ayırın ve sanal işlemler ile uygulamalarda bulunun. Zararı durdur ve kar al seviyelerini mutlaka kullanın, hemen değil sindire sindire örnek işlemler gerçekleştirin.

Yorum Yaparak Katkıda Bulunun

Bir Cevap Yazın

Borsa Nish
İnternetten 5/24 dünya borsalarında yatırım yapın.